Wie zijn wij 
 

 

 

Wij zijn Bert en Irene Kruiswijk, we wonen in Wierden ( Twente )

Wij hebben twee kinderen en acht kleinkinderen. Toen onze kinderen 12 en 10 jaar oud waren, wilden ze met kerst en verjaardagen geen gewoon kado. Ze wilden een hond, maar een hond als kadootje met een strik te geven,zag ik helemaal niet zitten.
Maar ze hadden er al ruim een jaar om gezeurd. Toen nog de keuze wat het moest worden. Bert wilde een Teckel , ik wilde wel een hond maar dan een Duitse Herder, zelf  ben ik met verschillende rassen opgegroeid, Bert met een korthaar Teckel, de kinderen vonden alle rassen wel leuk.
Na vele boeken te hebben gelezen over de karakters van honden, kwamen we uit op een Golden Retriever, onze Dusty. Wat karakter betreft zou dat goed bij ons gezin passen. Dusty was voor iedereen een ontzettende fijne hond, alleen accepteerde hij geen macho gedrag van andere honden, dan was het vechten geblazen.
Linda en Frank lieten hem zoals afgesproken om de beurt uit. Zelf heb ik  Puppy en G&G cursussen met hem gedaan tot en met de B-cursus. Bert wilde graag de vervolg cursussen doen, dus had ik niets meer.

Op de cursus kwam ik iemand tegen met een klein langharig hondje, het bleek een sheltie te zijn .......een bontje,
was op slag verliefd.
Heb tegen Bert gezegd dat hij met Dusty verder mocht trainen, als ik een sheltie mocht hebben, hij ging er na veel  zeuren van mij mee akkoord . Ik wist dat er  een lange wachtlijst was, dus heb ik meteen de pupbemiddeling gebeld
Ik kreeg Joke Boef aan de lijn, na allerlei vragen te hebben beantwoord zei Joke dat er een nestje in Lelystad was,
ze waren vijf weken oud. Ik stond die middag met een brede grijns Bert op te wachten, die meteen in de gaten had
waarom ik zo stond te grijnzen. We hebben meteen die middag gebeld en een afspraak gemaakt.Toen met z'n allen naar Lelystad, ik zei ...... alleen maar kijken!!!!

Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door Nelly Damming, waar we nog altijd contact mee hebben.
Ze had een nestje van vijf waaronder drie driekleur reutjes, we vielen meteen op een driekleur reu met een grote
witte kraag. Maar die wilde Nelly  in eerste instantie zelf houden, gelukkig kwam ze daarop terug en zo kreeg ik
"mijn"Kavik. Alles met Kavik gedaan, van Puppy- Cursus, Flyball , GG1, GG2.
We hebben meegedaan met de Natte Neuzen Show en WK Behendigheid 1997 in Kopenhagen.
Kavik was voor mij een gouden hondje..... mijn maatje. We hebben ook een paar shows gelopen, ook dat ging heel goed.

In 1991 op een show leerde ik Marcella Koenen kennen, daar was ze met Lizzy een klein Blue Merle teefje, met
een groot hart. Later kreeg Marcella Stefany 't Wijnmeer "Stacy".
Toen ik hoorde dat Stacy gedekt zou worden door Francehill Mi'lord, heb ik haar gevraagd of ik in aanmerking kon komen  voor een pup uit die combinatie. Zo kwam  Dawnville Chasing Rainbows "Fender" een heerlijk werkhondje, JW '95 en op een Res. CAC na Ned.Kampioen.
Met Fender ook behendigheid gedaan, het was een super hondje om mee te werken leerde heel snel.
Hij werd geselecteerd voor de WK in Slovenie, door mijn schuld een Disk opgelopen, dus dat ging niet door.
 

Twee jaar later werd Stacy gedekt door "Robin" Dawnville Darn Handsome, uit die combinatie hebben we "Vincent" Multi. Kamp.Dawnville Gee I'm Handsome Too. Vince was een echte shower en behaalde dan ook super snel zijn kampioenschappen, met 27 maanden was hij Ned.Kampioen.
Hij was heel fanatiek in de behendigheid, heeft daar ook op hoog niveau in de C - Klasse gelopen tot hij in 2005 zich zo ernstig blesseerde en zijn pols stijf gezet moest worden ( binnen en buiten ) polsband afgescheurd.

In 2001 hebben we "Richie" Crazy Dream Dablovy Studanky uit CZ gehaald.
Richie hebben we jammer genoeg niet vaker kunnen showen, omdat er bij hem twee tenen geamputeerd zijn door
een trauma. Hij is tijdens de behendigheids training aangevallen door een CZ wolfshond, ook Richie vond behendigheid super, ook daar konden we niet mee verder. Zo kun je gauw iets krijgen door de schuld van een ander.
 

In 2003 werd bij Marcella "Farouche" Naughty By Nature gedekt door "Impy" Grandgables Dressed To Impress,
Ik wilde er nog heel graag een Blue Merle bij, er werden vijf pups geboren en maar 1 blauw reutje dat werd onze "Joey" Multi. Kamp. Dawnville When Lightning Strikes . Joey werd in een sneltreinvaart Ned, Dts en Int. Kampioen en in 2004 werd hij Jeugd Winner en het res CAC, in 2005 deed hij het dunnetjes over en won de WINNER titel.
Tot onze trots werd hij ook nog BESTE van het RAS en werd nog 9e in de erering .

In Bucholz 2006 werd hij BEST IN SHOW onder  Engelse, Duitse en Ierse keurmeesters. Joey is een super fanatiek behendigheids hond, alleen was hij wat moeilijker te trainen omdat hij alles en iedereen leuk en aardig vindt en...het is een echte clown. Tegenover andere honden is hij heel sociaal, al laat hij op afstand eerst zijn stem horen.

Marcella en Jetty bedankt dat jullie de drie KANJERS aan ons hebben toevertrouwd.

 X - Ray Vision From Marmorea's Shelter "Ray" is onze nieuwste aanwinst, Ray is een kleinzoon van onze Joey. Hij is heel mooi gebouwd en is heel vrij naar mensen en andere honden toe maar jammer genoeg  TE groot geworden.Ondanks dat .... zijn we heel  trots op hem, het is echt een CLOWN...... net z'n opa. Ik had graag een blue merle willen hebben, maar in het nestje van Abby x Tiger zat geen blue merle reu, en Ray was in het nest al een heel aantrekkelijk hondje dus gingen we voor hem.

Thea had een paar keer tegen me gezegd dat we Ray terug mochten brengen omdat hij veel te groot werd, omdat ze wist dat ik ermee wilde showen.
We konden het niet over ons hart verkrijgen hem terug te doen, omdat hij te groot werd,nee hoor hij is lekker bij ons gebleven onze grote knuffelbeer.
 

Onze nieuwe aanwinst Dawnville Are You Kidding Me "Fender".
Fender komt uit de combinatie van Nova en Mikki, twee honden van Marcella die ik heel mooi vind.
Een tijd geleden heb ik tegen Marcella gezegd, als er uit die combinatie een mooie blue merle reu komt zou ik hem graag willen hebben. Op 28-09-2019 kreeg ik te horen dat er vijf pupjes waren geboren waarvan twee blue merle reutjes.Zo kwam Fender op ons pad, daar zijn we Marcella heel dankbaar voor,ons lekker ondeugend ventje!!